Extra collecte voor Swanenburghshofje

In 2024 heeft de parochie als lokaal diaconaal project gekozen voor ’t Swanenburghshofje. Op zondag 7 juli en 4 augustus collecteren we voor dit doel.

In het hofje aan de Groeneweg wordt op een laagdrempelige manier psychosociale en maatschappelijke hulp geboden. De hulp wordt gegeven door geschoolde vrijwilligers. Hun werk sluit aan bij zorg die geboden wordt door een psycholoog, huisarts, sociaal werk of door de gemeente. Als maatje wordt een vrijwilliger aan een hulpzoeker gekoppeld en biedt praktische ondersteuning en een luisterend oor.

Mensen kunnen vastlopen in hun leven door relatieproblemen, rouw, verlies van werk of oplopende schulden. In ’t Swanenburghshofje kan iedereen terecht ongeacht zijn achtergrond of geloofsovertuiging. Voorwaarde is dat de persoon zelf een probleem in zijn leven wil aanpakken. Dat kan gaan om psychosociale hulp, begeleide huisvesting of hulp bij financiële zorgen.

’t Swanenburghshofje is een interkerkelijke organisatie die werkt vanuit een christelijke levensvisie met aandacht, betrokkenheid en compassie voor de hulpzoekende mens.