Vacature: organist-koorleider

Kerkorgel oudkatholieke parochie Gouda

De oudkatholieke parochie van de H. Johannes de Doper in Gouda zoekt per 1 januari 2025 (of eerder) een

organist-koorleider (m/v/x)

Wij zijn een betrekkelijk kleine, maar levendige, diverse en enthousiaste parochie. We vieren iedere zondagochtend eucharistie in een prachtige 17e-eeuwse schuilkerk in het centrum van Gouda. De liturgie is voluit muzikaal en wordt met overgave en overtuiging gevierd. We hebben diverse enthousiaste en getalenteerde koorzangers, maar (nog) geen vast koor. Het orgel is een bijzonder fraai instrument gebouwd door Stangenberger/Mitterreiter.

Wij zoeken een organist-koorleider die het orgelspel en de koorleiding tijdens vieringen op zon- en feestdagen verzorgt, die met de pastoor liederen kiest en die (mede) toezicht houdt op het stemmen en het onderhoud van het orgel. Het orgel kan gebruikt worden als les- en studie instrument.

Je hebt een bachelordiploma orgel behaald aan een conservatorium, aangevuld met de opleiding kerkmuziek aan een conservatorium (niveau II in de Regeling Organisten en Koorleiders van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland). Je hebt ervaring met en plezier in het werken met een koor. Kennis van de oudkatholieke liturgie is een pre, maar geen vereiste.

Wij zoeken bij voorkeur een organist-koorleider die minimaal 2-3 zondagen per maand en op feestdagen beschikbaar is. (De overige vieringen worden begeleid door parochiaan en organist Robert Vuijk of een gastorganist.)

Wij bieden honorering en onkostenvergoeding o.b.v. de genoemde Regeling. Ook zorgen we voor begeleiding en inwerking. Afspraken zullen we vastleggen in een overeenkomst van opdracht.

Meer informatie over deze vacature, onze parochie en onze muzikale praktijk kun je opvragen bij de coördinerend organist, Robert Vuijk (per e-mail of 06-17742288), of bij de pastoor, Marco Derks (per e-mail).

Sollicitatie incl. CV kun je vóór 1 november per e-mail sturen aan pastoor Marco Derks. Geschikte kandidaten nodigen we uit om te komen voorspelen op vrijdagochtend 8 november, waarop mogelijk een (vervolg)gesprek volgt.