Nieuw mededelingenblad GOS

dienstenrooster GOS juni 2009

Diakenwijding Paul Brommet
Op zondag 7 juni in de Eucharistieviering van 10.30 wordt Paul Brommet in de kerk waar hij is aangesteld als pastoraal werker, tot diaken gewijd. Een delegatie van het Kerkbestuur zal aanwezig zijn om dit met hem mee te vieren. Paul is tot aan zijn aanstelling in Leiden, in het Kerkbestuur werkzaam geweest als secretaris. Wij wensen hem vanaf deze plek van harte geluk met zijn wijding.

Dag voor “Nieuwe” Oud Katholieken.
Het Collegiaal Bestuur is voornemens op zaterdag 24 oktober a.s. een dag te organiseren voor zogenaamd nieuw Oud Katholieken.
Wat is nieuw? Gedacht wordt hierbij aan mensen, die er over denken om toe te treden, ofwel circa 5 jaar Oud Katholiek zijn of binnenkort toetreden.
De dag wordt gehouden in Hilversum en begint om 10.30uur met een eucharistieviering en eindigt rond 16.00u. U wordt na de kerkdienst op vermakelijke, serieuze en leerzame manier bezig gehouden.
Voor kinderen (tot ca. 12 jaar) wordt opvang cq een programma aangeboden.
Als deelname in de onkosten wordt een bijdrage van  € 15.- (dit is inclusief koffie, lunch e.d.) per volwassene gevraagd en kinderen mogen gratis deelnemen.
Noteer 24 oktober vast in uw agenda, een uitnodiging volgt in de loop van de zomer.

Oudewater
Op 4 juli zal er in Oudewater dienst zijn met in gedachte dat de zondagsdiensten niet langer voortgezet worden. Er wordt gezocht naar nieuwe mogelijkheden en andere tijden van vieringen. De kerk wordt niet gesloten, maar het is toch een verandering in een jarenlange gewoonte om op zondagochtend om 9 uur eucharistie te vieren. Waar een deur dicht gaat, gaan soms op onverwachte manier ergens anders weer deuren open en we willen deze viering dan ook in die verwachting afsluiten met uitgebreide koffie.

Eerste Communie projekt
Op zaterdag 4 juli vertrekt de groep kinderen, die zich voorbereiden op de Eerste Heilige Communie (en nog een aantal belangstellenden) naar Nijmegen voor een bezoek aan de H. Landstichting, dat tegenwoordig de nieuwe naam draagt van Museumpark Orientalis.
De Eerste Communie voor de kinderen van Gouda wordt gevierd op zondag 6 september in Gouda en op zondag 13 september in Schoonhoven. Er zijn in het totaal 6 communicantjes, die op het ogenblik heel ijverig bezig zijn met de voorbereiding!

Schoonmaken in Gouda
Regelmatig wordt in Gouda op zaterdag de kerk schoon gemaakt. Een kerkgebouw vraagt veel onderhoud, niet alleen wat betreft het grotere onderhoud, maar ook de kleinere ‘huishoudelijke’ taken. De opkomst van mensen die een handje helpen is nog steeds groeiend en dat is heerlijk. Het blijkt overigens ook een zeer gezellig gebeuren te zijn. Dank aan al die ‘schoonmaak’ vrijwilligers, zoals we dankbaar zijn, voor elke vrijwilliger. Het is belangrijk dat we ons realizeren, dat er soms te veel werk neerkomt op weinig mensen en op deze manier worden de lasten uitgespreid over een grotere groep.

Openstelling kerken
In het toeristenseizoen zijn de kerken weer open op een dagdeel in de week en dat kan alleen met behulp van mensen, die helpen om het gebouw te ‘bemensen’ en mensen te voorzien van informatie waar nodig. In Oudewater gebeurt dat met behulp van mensen uit verschillende kerkgenootschappen, in de andere kerken, doen we het met onze eigen mensen. Belangrijkste is dat het gebeurt, want er is veel te zien en misschien kan dit nog uitgebreid worden met het ten toon stellen van oude kazuifels, die wij in ons bezit hebben en waar in het museum geen plek meer voor is. Daar moeten natuurlijk voorzieningen voor getroffen worden. Mogelijk dat het niet alleen aantrekkelijk is voor toeristen, maar ook voor onze eigen parochianen, die niet altijd toegang hebben tot ons erfgoed.