Gouda: 19 juni Het Kunstorkest speelt ‘Grote Meesters’ in Gouda

 

 

Het Kunstorkest speelt ‘Grote Meesters’ in Gouda

Zaterdag 19 juni brengt Het Kunstorkest haar nieuwste programma ‘Grote Meesters’ ten gehore in de Oud-Katholieke kerk van Gouda. Stukken van de grote componisten uit de baroktijd, zoals Mozart, Händel, Vivaldi en Purcell worden uitgevoerd onder leiding van Nico Brandon. Het diverse programma bevat stukken voor orkest, maar ook solostukken voor cello (Cello Concerto in A Mineur, Vivaldi) en een vioolconcert van Haydn (no.4 in G), dat gespeeld zal worden door concertmeester Nico Brandon.

Het ‘Kunstorkest’ is zeer verheugd over de samenwerking met violist Nico Brandon. Hij studeerde viool aan het Amsterdams Conservatorium en speelde bij het Omroeporkest en het Radio Kamer Orkest, waarmee hij verschillende keren soleerde. Nico volgde barokcursussen en speelt zowel de barok- als de moderne viool. Naast zijn werk als violist en dirigent componeert Nico ook stukken voor orkest en ensemble.  Ook Het Kunstorkest zal een werk van Nico ten gehore brengen.

Het enige studentenbarokorkest ‘Het Kunstorkest’ komt uit Utrecht en telt 20 leden. Zij spelen onder leiding van een concertmeester zoals dat in de baroktijd gebruikelijk was. Het spelen zonder dirigent vraagt een grote concentratie en zelfstandigheid van alle concertleden, maar nog belangrijker: een intensief samenspel. Bij een concert van ‘Het Kunstorkest’ kunt u meegenieten van deze bijzondere vorm van samen musiceren.

Het concert wordt zaterdagmiddag 19 juni uitgevoerd in de prachtige Oud Katholieke kerk, Hoge Gouwe 107-113. Het begint om 13.00 uur en kaarten worden aan de deur verkocht (€ 9,- / € 7,- studenten, 65+, CJP). U kunt kaarten reserveren door een e-mail te sturen naar info@kunstorkest.nl. Meer informatie over het concert of Het Kunstorkest kunt u vinden op www.kunstorkest.nl.