4 oktober : Kerkenpad

In het kader van de activiteiten ter gelegenheid van het afscheid van ( zelfstandig) Bergambacht wordt op initiatief van de Hervormde Gemeente Bergambacht een Kerkenpad georganiseerd in alle plaatsen van de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. Vanaf 09.00 uur kunt o.a. vertrekken vanuit de Hervormde Kerk te Bergambacht aan de Kerksingel. U ontvangt  bij  vertrek  een lijst van de kerken die aan  het Kerkenpad mee doen. In de kerken die open zijn kunt u vrij rondkijken. Er zullen in alle kerken afgevaardigden van het kerkbestuur of vrijwilligers aanwezig zijn die u het één en ander over de geschiedenis van de kerk kunnen vertellen. Ook zullen er in verschillende kerken archief boeken  en / of foto’s  zijn te bekijken  waarop u verdere toelichting kan krijgen. In meerdere kerken zal regelmatig het orgel worden bespeeld.Kortom, het is heel interessant om aan dit “Kerkenpad “ met de fiets – of de auto deel te nemen. Daarnaast wordt u met een leuke attentie beloond  wanneer u minimaal 6 kerken bezoekt. In elke kerk ontvangt u een origineel  Kerkstempel welke op de  routebeschrijving  kan worden afgedrukt. Hebt u 6 of meer stempels verzameld dan ontvangt u op de plaats waar u gestart bent een waardevolle attentie. Ook de kinderen vergeten we niet. Deze ontvangen ook een leuke attentie wanneer ze mee geweest zijn op “Kerkenpad “.

Naast vele kerken in Schoonhoven en omgeving neemt ook de parochie van Schoonhoven deel aan het kerkenpad. Zij stelt op deze dag de kerkop de Wal 30 in Schoonhoven open voor deelnemers aan het kerkenpad en anderen die binnenkomen. Ieder is van harte welkom om binnen te komen voor een stil moment voor het branden van een kaarsjeen/of voor een moment van ontvankelijkheid voor de Aanwezigheid van de Eeuwige, die de ruimte vult met heiligheid.

Zet 4 oktober a.s. dus in uw agenda. U kunt starten vanaf 09.00 uur ’s – morgens tot uiterlijk 15.00 uur ’s middags. Alle kerken sluiten om 17.00 uur. Ook dient u met uw stempelkaart voor 17.00 uur aanwezig te zijn op de plaats waar u gestart bent om de attentie in ontvangst te nemen. Wij zien u graag  op 4 oktober met uw gezin, familie en vrienden om mee te doen.

zie ook : 

http://www.dichtbij.nl/capelle-krimpen/regio/artikel/3718931/kerkenpad-rondgang-langs-kerken-krimpenerwaard.aspx