Zondag 9 oktober: Eucharistieviering met doop van Femke Schelling

Op zondagochtend 9 oktober zal pastor Marco Derks als diaken de doop bedienen aan Femke Schelling. Vanaf die dag zal zij net als wij de naam van Christus dragen en opgenomen zijn in onze gemeenschap. Dat willen we samen vieren.

Door haar doop zal haar naam “geschreven staan in de palm van Gods hand”. Haar ouders, Ellen en Michael, hebben lang nagedacht welke namen ze haar mee wilden geven. “Het was voor ons belangrijk dat zij een naam met betekenis zou krijgen om haar op deze wijze al iets goeds toe te wensen vanaf de start van haar leven. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Femke Michelle

Femke’ betekent ‘vrede’ en ‘bescherming’. Een betekenis die ook in deze tijd nog actueel is. Deze naam voelde voor ons allebei vanaf het begin goed. ‘Michelle’ is de naam die we voor Femke gebruikten tijdens de zwangerschap. Het is een combinatie van de eerste vier letters van ons beider voornamen. Aan het einde van de zwangerschap was deze naam zo vertrouwd dat we besloten dat we haar deze naam ook graag wilden geven. Het grappige is dat ze hiermee zowel is vernoemd naar ons als naar zichzelf. Deze naam betekent ‘wie is als God?’”