Regenboogviering op zondag 8 oktober

In de eucharistieviering van zondag 8 oktober staan de ervaringen van LHBTIQ+personen centraal. Dit jaar zijn wij als oudkatholieke parochie ‘aan de beurt’ om de Goudse Regenboogweek te openen met een viering. Voorganger is onze pastoor Marco Derks.

Afgelopen mei nog werd een regenboogvlag van de gevel van onze kerk gesloopt. Pastoor en parochie zijn er niet door uit het veld geslagen. Op 8 oktober hangen we de (nieuwe) vlag daarom weer uit, als teken van welkom voor iedereen. Kerkelijk of niet-kerkelijk, gelovig of niet-gelovig, Gouwenaar of van daarbuiten – iedereen is van harte welkom.

We vieren zoals (bijna) elke zondag eucharistie en we lezen de Bijbelteksten die bij deze zondag horen. Zo zullen we onder meer horen over een geliefde die een wijngaard heeft (Jesaja 5, 1-7) en over agressieve en geldbeluste wijnbouwers (Matteüs 21, 33-43). Deze teksten lezen we vanuit een queer perspectief.

De viering begint om 10:30 uur. Na afloop is er gelegenheid voor gasten en parochianen om elkaar te ontmoeten en te leren kennen, onder het genot van koffie, thee en meer.